Dit ben ik

Janneke van de Kamp

Ik ben Janneke van de Kamp en ben getrouwd met Erwin. Samen hebben wij drie zoons. Dit is mijn basis. Zonder deze mannen was ik niet gekomen waar ik nu ben.

De reden waarom ik gestart ben als zzp’er met het begeleiden van mensen met een eetstoornis is omdat ik zelf een eetstoornis heb gehad. Zelf ook op die lange wachtlijsten heb gestaan en de frustratie en eenzaamheid ken. 

Ik heb heel wat jaren in de jeugdzorg gewerkt en werk momenteel als ambulant hulpverlener met zowel jeugd als met volwassenen. 

Mijn eetstoornis verhaal start pas op latere leeftijd. Toen ik al kinderen had. Als ik eerlijk ben moet ik bekennen dat ik hier voor ook al bezig was met mijn gewicht. Vanaf dat ik op de basisschool zat. Mijn grote trigger kwam toen ik door een ongelukkige val van de trap weinig meer kon. De eerste weken waren prima. Maar die weken werden maanden. Ik was mijn oude leven kwijt en had er een leven vol met pijn en uitzichtloosheid voor terug gekregen. 

Mijn angst om aan te komen werd mijn grote adviseur. Ik had geen regie meer over mijn leven vanwege alle hulp die ik nodig had om mijn gezin draaiende te houden. Daarom pakte ik mijn regie in het eten. 

Uiteindelijk heb ik een goede behandeling voor mijn lichaam gevonden waardoor mijn lichaam herstelde. Maar dit loste mijn eetstoornis niet op. Hier had ik toch echt professionele hulp bij nodig. Deze heb ik uiteindelijk ook gehad en dit heeft mij enorm geholpen. 

Dit is een zeer compacte versie van het hele verhaal.

Wat mij nu vooral bezig houdt zijn de enorm lange wachtlijsten voor mensen die graag hulp willen. Daarom ben ik dit avontuur aangegaan. Ik hoop dat jij samen met mij ook het avontuur aan wilt gaan. 

Janneke van de Kamp

Missie

De wachtlijsten voor behandelingen voor eetstoornissen zijn lang. Veel te lang en veel te eenzaam. Als je op een wachtlijst staat betekent het dat je hulp wilt of nodig hebt. Mijn missie is om deze periode samen met jou te overbruggen en zo stabiel mogelijk te blijven.

Visie

De strijd van een eetstoornis is eenzaam maar moet niet alleen gevoerd worden.

Meerwaarde