Hulp bij overbrugging

Ambulante ondersteuning

Door mijn eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om te moeten wachten op hulp, op een wachtlijst te staan en verder maar te  moeten wachten. Ik ben van mening dat dit anders kan en moet. Mijn doel is dan ook om jou deze periode te begeleiden en te ondersteunen totdat er passende hulp is. Ik bied geen behandeling, ik ben dus niet de oplossing. Ik kan wel samen met jou kijken hoe je deze periode zo stabiel mogelijk door kan komen. De ondersteuning en begeleiding is ambulant. Dat betekent dus dat ik bij jou thuis kom of op een andere plek waar jij je veilig voelt. Deze begeleiding bied ik aan voor alle leeftijden. Samen kijken we wat je prettig vindt en wat ik voor je kan betekenen.

Ervaringsdeskundige

Omdat ik zelf een eetstoornis heb gehad weet ik als geen ander waar de strijd ligt. Dat het zo lastig kan zijn om de hulpvraag vast te houden, vooral als je zo lang op een wachtlijst staat.
Zelf heb ik ervaren dat het heel erg prettig is om te praten met mensen die het echt begrijpen. Die het hebben meegemaakt en weten waar je het over hebt. Deze ervaring wil ik jou ook geven.

Wat heb jij nodig?

Dat is het allerbelangrijkst. Wat heb jij nodig om de overbrugging zo goed mogelijk door te komen. Samen maken we een plan wat bij jou past en wat je verder helpt. Als het helpend is kan dit ook in samen spraak met je naasten/netwerk.

Hoe nu verder?

vragen en antwoorden

Als je zelf denkt dat je een eetstoornis hebt is het goed om dit te delen met iemand die je vertrouwt. Kijk samen eens rond op betrouwbare websites voor meer informatie. 

Praat eens met je huisarts. Hij/zij kan je meer informatie geven en samen met jou kijken wat er nodig is. 

De eerste stap heb je al gezet! Daar mag je trots op zijn. Nu de lange wachtlijst/overbrugging nog door komen. 

Als je hier hulp bij wilt kan je dit aangeven bij mij. Samen gaan we kijken we hoe we dit kunnen regelen. Stuur dus gerust een mailtje dan neem ik contact met je op.

De begeleiding is ambulant, dit betekent dat het thuis is of een andere plek waar je je veilig voelt. Tijdens de begeleidingsmomenten maken we samen een plan. Wat heb jij nodig om de overbruggingsperiode goed door te komen. In dit plan komt bijvoorbeeld te staan hoe vaak ik langs kom en welke doelen jij wilt behalen. Een ontspannen en vertrouwde sfeer zijn hierbij onmisbaar.